Det er interessant at ....

Ingen ved hvorfor disse runde sten ligger ved Moeraki på Sydøen, NZ

Når jeg iagttager noget interessant skriver jeg et par ord herunder

Så kom der da et hak i tuden til den kollektive traffik!
Sig højt efter mig - elbiler må køre i busgaderne - en million biler må køre i busgaderne.


Et af Sofie Løhdes yndlingsord er "stilfærdigt" som i "jeg siger bare stilfærdigt at...".  Association nummer et : Præsident Roosevelt: Always talk softly and carry a big stick. " 😀

Det er interessant, at skolelederen på Vesterkærets skole i Aalborg, når han argumenterer for at flere forældre skal sende deres børn til skolen, påpeger "at udsigten til fjorden springer i øjnene". 😀 
25. juli ´17


 At Lars Løkke Rasmussen har udnævnt Sverige til foregangsland har lige så stor underholdningsværdi som Cirkusrevyen. [ I forgårs mente han noget andet]
31. august 2016    

Prævindmølleopsætningsnostalgi

Synet - fjernt af banker lukt - bliver frit mod bælt og bugt- stemningsfuldt som hejreflugt / om kvæld når sol går under. [Aakjær]

26. juli ´15

Randzonenostalgi

Der er sølvklang i majbækkens vove / gyldent skær gennem aftenen lang.
Hver en grøft bliver blomstrende skove/ langs den kornrige bølgende vang. [Holger Drachmann.]

20. juli ´15


På dagen for de uhyggelige angreb på uskyldige mennesker i Tunis, Frankrig og Kuwait , var jeg til koncert i Silkeborg: dejlige  mennesker spillede Louis Armstrongs What a Wonderful World med glæde og begejstring. Først strejfede det mig, at det var en upassende sang på denne dag, men så kom det stærkt til mig : Mørkemændenes største mål er at få os til at holde op med at synge...

Poul 29. juni 2015


Mai Mercados bekendelse til kristendommens grundværdier er billeddannende: Man ser hende efter søndagsprædikenen køre i sin rummelige vogn til nærmeste flygtningecenter og invitere en flok asylansøgere hjem på en god middag; gi sin ekstra frakke til en hjemløs.

22.04.15
En tur med helikopter over landet gir fint overblik:
Et sted fortæller en professor om det dårlige indeklima i landets skoler. Et anden sted bliver de mindste elever rost til skyerne fordi de husker at holde vinduerne lukket så meget som muligt for at spare på energien.

Lad os flyve en tur mere : Et sted produceres millioner af plastlåg til mælkekartoner. Et sted i nærheden puster man sig op fordi man samler lågene sammen. Et tredje sted fremstiller man stille og roligt mælkekartoner uden  plasticlåg.

4. november 2014

En undersøgelse viser, at digitaliseringens besparingseffekt i forh. t. almindelig post er ringe.
Hvilken ydmygelse af de ældre mennesker, der har følt sig som andenrangs borgere fordi de skulle tvangsdigitaliseres.
20. februar 2014

Man skal være noget ved det offentlige for at være ufejlbarlig. Så kan man sige at Egholmfærgen er fuldt manøvredygtig, at bekæmpelse af kystnedbrydnding med rør i strandkanten er nytteløs, at Goldman-Sachs er et troværdigt firma.
Listen er alenlang. 2014.

Jeg drømte jeg var til vælgermøde og at Tina French sagde følgende:" Jeg vil arbejde for at afskaffe dækningsafgiften i Aalborg kommune. Provenuet vil jeg bruge på at forbedre ældreplejen. "
13. november ´13

Jeg har lavet et vejrvarsel ud fra personlige iagttagelser:   Når solsorten synger på Mortensdag, så blir det storm inden du ved a´.
2013.

Arlas skruelåg - uden ende ;-)
Betingelsen for at begrænse forurening er at der findes forurening.
Jeg spekulerer over om Arlas nye store kampagne med omhyggeligt genbrug af plastskruelåg mon skulle være et omhyggeligt tilrettelagt slag i luften.
Tænk på f.eks. Thise Mejeri der ikke har brug for lignende selvrosende kampagner. De har nemlig aldrig brugt plastskruelåg på mælk.
Jeg vil til en hver tid købe Thise Mælk.
vh 3. maj 2013

DR Uptate . Timedrift.

DR Update kører sindigt og roligt med opdatering hver time.
Efter sejren i herrehåndbold over Kroatien i  semifinalen forventede jeg
at en begejstret Lotte Tor ville bryde ind og fortælle direkte på skærmen om triumfen ,  men   
det måtte vente til klokken blev hel.

Jeg sidder nu med den  kætterske tanke, at hvis jorden gik under en eftermiddag kl. 15.18 ville vi først få det at vide kl. 16.00.

 26. januar 2013

Det er egentligt pudsigt, at Matador ikke har en præst med blandt de centrale personer og at der så vidt vides ikke optræder billeder af kirken i Korsbæk. [ 11.november 12 ]

Hørt til morgenmaden på Gl. Skovridergaard i Silkeborg:
"Det er flotte sko du har !" .  "Det er sgu heller ikke almindelige FATTIGDAS !"

Hørt på delfintur på Tenerife mellem engelske turister:  " That´s a whale blow job !"


I Politiken 31. marts kan man læse at " Eritrea er det eneste afrikanske land SYD for Sahara, der ikke holder valg. " Det har jo nok sine grunde.
🙂 Poul H.

Hvor er det beroligende at rødderne til det ikke rationelle stadig findes: Nogle oprindelige kulturer vidste at fugle kan kommunikere med mennesker. At ravne var budbringere/ spioner. Det er tankevækkende, at moderne romanforfattere deler denne overbevisning med Indianske stammer og nordisk mytologi.

I Murakamis fantastiske IQ84 sidder en fugl med mellemrum foran et vindue som tegn på at noget/ nogen vil meddele sig. I Jonatham Lethems : Chronic City er der en anden fugl der bliver ved med at bygge rede på et afgørende sted.

15. marts 2012

Jeg iagttager mit eget liv i denne iagttagelse:  Det går så underligt til i verden: På fredag skulle vi se BEGRAVELSEN på Aalborg Teater, men har været nødt til at aflyse, fordi vi skulle til BEGRAVELSE. Min højtelskede moster Camilla døde i søndags. Hun blev 105 år.
7.marts 2012


Det er vanvittigt interessant, at man på visse skoler overvejer at ophøre med at lære eleverne at skrive i hånden : Vil berøve dem  en af vores ældste kulturteknikker fordi den er blevet besværlig at lære. Som om computere aldrig vil ophøre med at fungere. Som om man aldrig i en solstorm kunne få brug for at skrive en flaskepost. NB Der er sgu nogen der tror de  kan løse problemet ved at lægge et USB-stik i flasken.

mine digte
har ingen dufte
der er skruet ned for lyden
hvis jeg mister synet
står jeg uden input
som eleven
der har lært
at skrive på computer
og befinder sig
i en gigantisk solstorm
hvor flaskepost
er eneste mulighed

med alvorlig mine

6. marts 2012


Det er nederen at køre med den bus i Aalborg der reklamerer med AAU: Learning seriously affects your brain står der uden på den. Inde i bussen er der til gengæld halvmørkt og  reklamen hindrer det meste af udsynet. Kun lige frem kan man se tydeligt.
AAU = tunnelsyn ;-) AAU = skyklapper ;-)

27. marts 2012

Det er interessant, at ordet Muggles,som J.K. Rowling bruger om mennesker  der ikke har magiske evner, ikke er en original
nyskabelse.  Louis Armstrong har et nummer der hedder Muggles. Her er det et slangudtryk for marihuanna og i 
A Dictionary of Slang and Unconventional Language citeres ordet i tekst fra 1607 og man mener at ordet betyder sweetheart/girl som en forvanskning af Italiensk :  moglia. Men det kunne    Rowling måske ikke vide, da hun sagde hun havde dannet ordet udfra ordet krus - mug.
2. februar 2012

I lyntoget mod Jylland udtaler højttaleren navnet på den første by som "frederitsja"  - hvor hulen kommer t´et fra ? Og det er interessant at lytte til stemmen som sådan - den lyder som Helle Virkner der har været på talekursus.

27.01.12


Jeg ser, at en vis Christian Carlsen har sat Gitte Thorhauges Amordfibie til salg for 25,- kr.  Et fuldstændig fejlfrit eksemplar oven i købet.  Christian Carlsen er formodentlig lig anmelderen ved Nordjyske Christian Stokbro Carlsen og har ønsket en vis anonymitet.
30. november 2011

Det er interessant, at hvis nogen bliver stillet et spørgsmål i radio eller TV, så indeleder ca. 40% af disse med ordene "ja , men.."

29. 11. 11

CORYDON
For et par uger siden, kendte jeg ikke nogen der hed Corydon. Troede jeg. Men der var alligevel noget bekendt ved navnet og pludselig kom det til mig: Corydon er et ikke ualmindeligt navn i hyrdedigte i det 17 århundredes England hvor hyrder ved dette navn fraterniserer med hyrdinder der hedder Celia, Phyllis osv. F.eks. Coridon and Phyllis af Robert Greene eller det anonyme digt Phyllida´s Love Call. Ganske bukolisk.
03.10.11

Brev   til en direktør i det nordsjællandske:

Kære direktør
Det er med beklagelse at vi må meddele Dem at deres Aston Martin og deres Porsche i fremtiden vil blive belagt med høje energiafgifter. Som et plaster på såret letter vi imidlertid deres topskat - så skulle der stadig være plads til bilerne i Deres garage.
Med venlig hilsen
Rød Front

2. oktober 2011

Der må ikke være noget tilbage når vi skal på pension.

Efterlønnen er næsten afskaffet.  Den fine 1 procents pensionsopsparing er ophævet. Vores indefrosne dyrtidsportioner er ikke bundne. Vores efterlønsbidrag kan udbetales.  Hvor herligt at blive 60 om ti år når vi har brugt det hele på at sætte gang i væksten.

Døgenigt eller barmhjertighed?  

Konen udvist, fordi lærer fik kontanthjælp. Udenlandske hjemløse må sove på gaden i al slags vejr, fordi vi forbyder dem adgang til offentligt støttede varmestuer: Er det nu så væsentligt, at bruge energi på at bevare uvæsentlige ord så som "døgenigt" i det danske sprog?  Det er ordet "barmhjertighed" der er truet af udryddelse.

18.juli 2011
/ også som læserbrev i Politiken

 

Jeg har lagt mærke til
at selvom alt korn visner på markerne og græsplænerne er gule af tørke; ja så undskylder en smilende meteorolog enhver lille regnbyge. 😥

2. 5. 11


Når det er agurketid på tegnestuerne - spiller de enten "parcelhuse er kededelige og grimme kortet " eller " parcelhuse er bygget af underlødige materialer kortet  "  God Bless 🤭
19.04.11

Multivitamin 50+

Det er bestemt ikke nemt at sikre sig nok d-vitaminer !
Spøjst blir det når multivitamin 50+ på pakken oplyser at dets indhold på 10 mikrogram D- vitamin svarer til 200 % af anbefalet dagsdosis, mens de 10 mikrogram ifølge artiklen i decembernummeret Ældre Sagen side 65 kun svarer til 50 % af samme. Hvad skal jeg dog tro.
Firmaet Fitness Pharma er ikke vild med at bidrage til opklaring. Jeg sendte dem for længe siden følgende mail  som ikke er blevet besvaret d. 31. 12. 2010. Der er åbenbart noget at skjule.

multivitamin 50+

fraPoul Høllund til  info@fitnesspharma.dk

dato1. dec. 2010 19.47
emne ultivitamin 50+
sendt af mail.com


Jeg har læst nogle interessante tal om kosttilskud i Ældre Sagens blads sidste nummer.
 
Her står bl.a. at ældre over 70 anbefales tilskud af D-vitamin på 20 mikrogram kombineret med et daglige kalciumtilskud på 800 - 1.000 milligram.
 
Det sammenligner jeg med oplysningen på multivitamin 50+ og ser at kalcíumindholdet korresponderer med anbefalingen idet de 400 milligram passer fint med 50% af dagsdosis på 800 milligram.
 
Mere spøjst blir det når jeres produkt oplyser at dets indhold på 10 mikrogram D- vitamin svarer til 200 % af dagsdosis, mens de 10 mikrogram ifølge artiklen i Ældre Sagen side 65 kun svarer til 50 % af samme.
 
Hvad skal man nu tro ?
 
venlig hilsen

For fuldstændighedens skyld skal det bemærkes at ældresagens blad heller ikke har haft overskud til at svare på samme problemstilling.


🤨

I ghettoen bemærker jeg velholdte stoppesteder der ikke har været udsat for nogen form for hærværk.
I forstadskvarterer - villakvarterer - oplever jeg stoppesteder med smadrede ruder og dækket med graffitti.
27. oktober 2010

...............................................

Det er tankevækkende at langt de fleste familiesammenføringer kommer fra ikke-muslimske lande. 4. august 2010
🤨

Det er morsomt at statistikken viser at invandrerkvinder nu får færre børn end etniske danske kvinder. Vi er endelig blevet så gode mennesker at vi går med til positiv diskrimination ved uddeling af børnepenge.
🙂   [1. august. 2010]

En vindmølle på taget er .....

Skønlitteraturen scorer højt  i Politiken [27. juni. 2010].
Her læses artiklen " Vindmøller på byens tage laver for lidt strøm." Der fortælles om Logik & CO`s fejlslagne projekt med små vindmøller på byens tage.

Hvis man nu vil have et bredere teknisk overblik over forløbet i forsøget , kan man gå til McEwans roman Solar. Her beskrives selvsamme forsøg inclusivt problemer med rotorblade og vindturbulens, plus forsøgets fiasko der næsten  lægger et nyoprettet statsligt center for bæredygtig udvikling ned.  Logi & Co ku´ ´bare ha´læst McEwans research til romanen og sparet sig penge og ulejlighed.

27.06.10


Deja-vu 1. maj 2010

Min indremissionske far havde følgende standardvittighed om tidehvervsbevægelsen.  Dens  credo var ifølge ham : Gud er alt;jeg er intet; du er en idiot. Jeg fik et voldsomt deja-vu ved  læsningen af interviewet med Katrine Lilleør - desværre det forkerte navn-  det skulle være Katrine Winkel Holm - undskyld - om konfirmationen i  Politiken 1. maj.

KWH siger her om gudsforholdet : "Vi vedgår med stor fornøjelse, at Gud forstår alt, og vi ikke forstår en pind. "
Til journalistens ganske rimelige spørgsmål om unges mulighed for at forstå konfirmationenens væsen svarer Holm bl.a : " Nej, det er noget fortryllende sludder og en fornærmelse over for en folkekirkepræst." "Det er en mærkværdig påstand."
"Ha,ha, det var da et dejligt indremissionsk og fromt  spørgsmål."

Far var åbenbart ikke helt galt afmarcheret.
Bragt som læserbrev i Politiken .

1. maj 2010
Jeg læser i die Welt dd. 30. april 10 at det tyske postvæsen vil oprette 4000 nye postekspeditioner og ophænge 2000 nye postkasser i 2010. Det er da sjovere end at afskaffe postombæring om lørdagen.
30.04.10

🙃Det er interessant, at sundhedsminister Nielsen på side 26 i Nordjyske d. 12. november giver sin begrundelse for ikke at indføre forbud mod unges brug af solarier :
" .. vi har hver især ansvar for egen og vores nærmestes sundhed.." og derpå på side 27. udtaler omkring unges forbrug af tobak til vandpiper ".. jeg er ved at undersøge, hvordan vi kan gennemføre et forbud i Danmark.."

Mener Nielsen nu at hudkræft ikke er så alvorlig som lungekræft?

12. 11.09

😲Det er bemærkelsesværdigt at stadig flere ikke-modtagere af overførselsindkomster bliver sat ud af deres bolig. Kan det da virkeligt passe at helt almindelige mennesker i de sidste syv år er blevet markant dårligere til at styre deres økonomi?


😲 Man kan åbenbart hedde det samme som et Luftwaffe jagerfly og dog være nervøs for at få influenza.

06.08.09

😉Man kan åbenbart hedde det samme som et jagerfly fra det tredje rige og dog finde det nødvendigt at gøre et nummer ud af en 11-årig drengs uheldige bemærkning .

24.07.09

😀 Det er morsomt at een statsminister sidder støt på cyklen og bliver skoset for det mens en anden vælter.

Det er morsomt at een statsminister tvinger os til at spare op til pensionen, mens en anden kaster pensionspengene i grams og med alvorlig mine taler om ældrebyrden.
20.07.09

🤨I disse a-influenzatider, hvor staten køber lagre af tamiflu og der er ved at blive oprettet nødsengeafdelinger på flere hospitaler er det lægefagligt interessant at børneudsendelsen Sommersummarum bruger en times tid på at lære børn at spytte og snotte så voluminøst og kraftigt som muligt.

Poul 2. juli 2009


😥Gennem mine studier i marken har jeg observeret følgende interessante adfærd hos nogle hundeejere: 
For at undgå bebrejdende blikke og mistanke om at man lader hunden skide hvor som helst, binder man en plasticpose fast til hundens snor ca. 40 cm fra halsen. Når man så føler sig ubemærket, lader man hunden skide på fortovet og går videre som om intet var hændt.
Kendetegn: Plasticposen er faktisk bare et bundt plasticstrimler. Plasticposen er bundet så stramt til snoren at den aldrig vil kunne rettes ud og bruges. Prøv selv at kigge efter.
Og så er der dem der smider den fulde plasticpose i din hæk.

23. 06.09

😀 Det er ret interessant, at SF er blevet det største parti på Frederiksberg. Til EU-parlamentsvalget forstår sig.


😠 Det er interessant at skatteforhøjelserne til de højerelønnede giver dem mulighed for at beholde den store bil og få opvarmet swimmingpoolen trods de nye miljøafgifter.

10.05.02

🤩 Det er meget , meget interessant, at Lektor på Institut for Fagsprog, Kommunikation og Informationsvidenskab, Anne Gerdes, kalder de ældre for Danmarks digitale B-hold.
"De føler sig hægtet af" meddeler damen, der måske konstant er på udkig efter nye rumdelere mellem sin generation og dem over 60.
11.04.09

😀Det er interessant, at man som minister over 60 er nødt til offentligt at bekræfte at man er ved godt helbred.

"Jeg føler mig rigtig, rigtig rask" siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken. Videre "Det er en lille smule skræmmende i politk, at de opfattes som om man står med det ene ben i graven, når man bliver 60."
11.04.09

🙂Det er interessant, at ordet "avislæser" så småt er ved at blive introduceret som rumdeler mellem dem over og dem under 60.

Efterhånden som flere og flere personer over 60 forholder sig umiddelbart og naturligt til det udbud af aktiviteter og følelser de altid har relateret sig til opstår der hos andre et større og større behov for at markere en vis distance til de gamle.
En af de seneste tendenser er at avislæsning og avishold især bliver markøren for høj alder. Altså - kunne man sige med tungen i kinden -
at dem der er istand til at læse længere sammenhængende tekster der ikke står på en skærm er tudsegamle.

31.03.09


😲
 Frivilligt arbejde - et interessant begreb.

Er det frivilligt arbejde når man bliver betalt for det? Hvis man får timeløn for det? Hvis man dermed fremmer firmaets indtjening ved at det profilerer sig som socialt orienteret? Skal man tjene penge til sit firma ved at udføre socialt arbejde? 

Det kan godt være at man skal! Der er jo nogen der i givet fald bliver hjulpet. Uanset hvilke motiver der ligger bag.

Men så er vi vel der henne at frivilligt arbejde er lig med lønarbejde, blot udført som "hjemmearbejde". 

Der er hundrer af tusinder af  mennesker der udfører frivilligt arbejde i Danmark. Uden at få penge for det.  

😀 Det er interessant at Arla kører kampagne for at understrege sit grønne image

Fordi plasticskruelågene på yogurten vejer 3 gram  og et konservativt skøn siger mig at der produceres 44 millioner liter yogurt om året hos Arla. Det får jeg til 132 ton plasticlåg på en emballage der i mange år har kunnet åbnes uden skruelåg.

Fordi min yogurt i Aalborg kommer med en stor lastbil fra Slagelse.

17. februar 2009


🤨Det er interessant at teksten til Kristi Himmelfartsdag ser ud som følger:

Herren sagde til min Herre: "Sæt dig ved min højre hånd, til jeg lægger dine fjender som skammel for dine fødder" Fra Sion udrækker Herren sin vældes spir; hersk midt iblandt dine fjender! Dit folk møder villigt frem på din vældes dag;

Her er tale om en opfattelse af Israels overlegenhed som også findes i dag i Mellemøsten. Det interessante er at det var denne tankegang Jesus tog afstand fra da han gik på jorden. Hans ord blev til et nyt testamente i opposition til det gamle.

Alligevel læser vi i dag i kirken til tider tekster, der holdes i hævd i såkaldte fundamentalistiske partier i Israel.

Poul 12. februar 2009


🙃 Det er interessant at argumenterne for at tænke nyt sjældent kommer fra "gulvet" , her har man måske ikke tid.

Peter Plys på trappen

"Her kommer Peter Plys kurende på ryggen ned ad trappen efter Jakob. Han ved ikke bedre, end at det er den eneste måde, hvorpå man kommer ned ad en trappe, men undertiden føler han, at der måske er en anden måde , hvis han blot et øjeblik kunne lade være med at plumpe fra trin til trin og tænke sig om." (Peter Plys 1947)

Peter Plys når aldrig nogen konklusion. Hver gang han er begyndt at tænke, rammer han det næste trin. 
Et fint billede af vilkårene på nogle arbejdspladser. Nogen har sat sig for, at vi ikke må tænke os om. Hvis de holder os forpustede og trækker os ved benene ned ad trappen, når vi ikke at tænke på andre løsninger end dem der er fremmedbestemte. [ Der findes faktisk mange måder at komme ned ad en trappe på: Trille, springe i faldskærm, kure på gelænderet osv. ]

I organisationsteori taler man om single- og double loop løsninger. Single loop læring : evnen til at løse problemer  i relation til et allerede givet sæt af normer. Double loop læring: evnen til at løse problemer ved at gå uden for et systems vante normer.. ( Gareth Morgan: Images of organization ) . Altså: Finder man de nødvendige løsninger på problemerne inden for snævre kendte rutiner eller ser man udover det kontor man sidder på.  

Hvis man bumper ned ad trappen og rammer alle trinene [ kommunesammenlægninger, skolenedlæggelser, større politikredse, tvangsforflytninger ] er der ikke ressourcer til den nytænkning der gør, at vi trives. Løsningerne bliver de kendte - mere af det samme. 

Det er egentligt mirakuløst, at P. Plys ikke har stress !

Poul 28. august 2007

 😥 Det er interessant at alle tror vi har tid når vi har fri.

”Når DU har tid” 

Aalborg kommune har indført indskrivning i daginstitutioner på nettet. Du kan tilmelde tid barn, se ventelister etc, døgnet rundt, ved at gå ind på kommunens hjemmeside.

Det sætter gang i overvejelserne: Hvordan er det nu vi har tid? Jo, i begyndelsen havde mennesket aldrig tid – der skulle jages, findes brænde, være skjul mod kulde og regne og vind, man kunne blive angrebet af vilde dyr når som helst.

Så fik vi kristendommen og søndag blev helligdag hvor man gik i kirke og ellers som hovedregel havde fri – havde tid. Derefter fulgte i en lind strøm : weekendordning, barselsorlov, syv ugers ferie om året, skæve helligdage, 37 timers arbejdsuge og meget mere.

Tingenes tilstand var nu et problem for visse erhversdrivende  Der var jo ikke tid nok til at butikkerne kunne komme af med deres varer. Trods søndagsåbent og døgnkiosker ku man ikke finde nok tid til at komme fysisk på skudhold af kunderne. Behovet for kundekontakt var blevet umætteligt samtidig med at dør og -telefonsalg blev forbudt.

Der var ingen vej udenom – man måtte trænge ind i det allerhelligste: Kundernes fritid. Det ku man bare ikke gøre sådan uden videre. Fritiden var jo en hårdt tilkæmpet rettighed.

Så opfandt (erhvervsfolkets) Gud internettet. Så når DU har tid kan du: 

Indskrive børn i vuggestuen: Lave bankforretninger; Se nyhedsudsendelser
Høre nyhedsudsendelser;Shoppe i netbutikker; Sende og modtage mails;
Ordne din selvangivelse; Gå på Facebook; Købe billetter.. klokken fem om natten eller søndag morgen. 

Hvornår ER det nu du har tid?

Tak for kaffe.

Poul Høllund Jensen 6. november 2007