Siem - Skørping
Klassisk Rold Skov
Du står af bussen ved Siem kirke

Tur 1: Siem – Madum Sø –Skørping

Om efteråret, når man vil udnytte de lyseste timer, kan man tage til kirken i

Siem og sørge for at stå en morgen lidt før 9 og se på den gamle kullede granit-bygning før man går mod Astrup og syd. Først marker og en lille sø, så skoven som man går gennem resten af turen. Bladene har fået kulør, svampene vælter op af jorden.

Der er to søer på turen

Solpletterne danser på stierne. Efter en times tid mod vest når man

Hellum Hede og kommer dernæst til Madum Sø . Der går en sti langs nordsiden. Hvis man har tid, kan man gå hele vejen rundt om søen inden man fortsætter ind i skoven mod Skørping .

Chancen for at møde mennesker er lille, men fugle er der nok af. Men prøv at synge ”Den signede dag med fryd vi ser” når du står ved den vestlige ende  af søen . Stedet er velegnet.

Det første kort til turen hedder 1316 III NV Terndrup, så flytter du til 1216 II NØ Rold og

endelig 1216 I SØ Støvring. Mellem Madum Sø og Skørping støder de tre kort sammen så jeg krydser mig frem mod nordvest. Der er klassiske granstykker, hvor et par fine vejgafler får mig til at beslutte at jeg skal have Frost med næste gang: ”The Road not Taken”.

Også ældgamle virvar af bøgetræer. Til sidst krydser jeg gennem en gammel del af Skørping . Ingen glamour, men charmerende ældre huse. Ca. fire timer efter Siem er jeg på vej i toget hjem fra Skørping. Der var sol det meste af tiden. Og hvor lang var så turen ?

Når man går og tager sig tid, er der nok ca. 12 kilometer.Kom herned nogle gange om året og se det skifte i vejret